חינה מרוקאית: המדריך להפקת האירוע המושלם!

חינה מרוקאית

רבים לא מוותרים על החינה, אלא מתחברים למסורת ומתרגשים מהאפשרות להעניק לה המשך, ואכן מדובר באירוע מיוחד, חיוני ובעל משמעות עצומה. מכאן שאם גם אתם עומדים לארגן טקס חינה, מוטב שתבינו כיצד ניתן להפיק ממנו את מרב ומה בדיוק מאפיין אותו, כאשר מראש נציין שאם מייחלים לאירוע מוצלח שדורש מינימום התעסקות, פשוט צריך לאתר ספקים שמתמחים בתחום.

מוזיקה אותנטית

אין כלל שאלה שיש טקס חינה אחד שמכתיב את הטון – חינה מרוקאית היא הפופולרית ביותר. כיצד אם כן מיישרים קו? ראשית אווירה ועל כן נחדד שרצוי להשקיע כראוי הן בעיצוב והן במוסיקה מתאימה. מה זה אומר? ובכן מבחינת מוזיקה יש לבחור דיג'יי שמתמצא במוסיקה ים תיכונית ומזרחית ואף שיודע לשזור בהתאמה שירים מרוקאיים מסורתיים. כמו כן, במקום דיג'יי ניתן לשכור להקה מרוקאית. להקה ייעודית שכוללת מספר נגנים כבר יוצרת אווירה מאוד מיוחדת, אם כי היא ללא ספק מצריכה הוצאה יותר גבוהה.

תפאורה

מה מבחינת עיצוב? פה נמצא שני רבדים משמעותיים, הן ברמה שלה התפאורה הכללית והן ברמה של הפרטים הקטנים, כאשר ישנו רובד משלים והוא התייחסות לתלבושת המסורתית. מבחינת תפאורה כללית, נהוג להציב אוהל מרוקאי ססגוני ו"טאלמון" – ארמון מרוקאי שבמרכזו יושבים אורחי הכבוד: החתן, הכלה וההורים הנרגשים. בנוסף, נהוג לייצר תחושה של שוק עשיר וססגוני – עתיר פירות, צבעים וטקסטיל. מבחינת הפריטים המשלימים, נהוג להטמיע מגוון פריטים אתניים – ברחבה ובאזור קבלת הפנים, פריטים אתניים קרי מפיות מעוטרות, מפות שולחן כבדות, קנקני קפה, מגשי כסף, כריות רקומות חוטי זהב, כורסאות מפוארות, ענפי רוטה שמגרשים עין הרע וכדומה.

תלבושות מסורתיות

את התלבושות של החתן והכלה רצוי לבחור לפני האירוע עצמו, ואילו את התלבושות שמיועדות לאורחים מחלקים בתחילת הערב. פה הכפתן הוא מרכז הערב וצבעים בורדו וזהב שולטים בפריטי הלבוש, כאשר את הכלה נהוג להלביש ב"שמלה גדולה" (קשוואה כבירה) – שמלה מרהיבה מעוטרת חוטי זהב.

אוכל

החינה המרוקאית כוללת לא מעט סמליות, ועל כן לצד טקס החינה המסורתי, גם נהוג להקפיד על בחירת המאכלים, ועל כן בין היתר נכללים מגשי אורז שמסמלים שפע ושלל מתוקים שמסמלים חיים משותפים מתוקים. מה בדיוק נהוג להגיש בחינה המרוקאית המסורתית? ובכן מבחינת אוכל נמצא שלל פסטלים, סלטים, קבבונים וכמובן קובה וקוסקוס, ובגזרת המתוקים נמצא שלל מרציפנים, עוגיות מרוקאיות, מופלטות, שבקייה, ריבות, פירות ועוד.

אודות טקס החינה

לבסוף נדבר על לב האירוע, על טקס החינה עצמו. פה נציין שנהוג לקשט את הקערה של החינה בשלל דברים טובים, קרי מטבעות זהב, סוכריות, נרות ודרז'ה, כל אלו באים לסמל חיים פוריים ומתוקים. לאחר מריחת החינה (הורי החתן מורחים את ידי הכלה והורי הכלה מורחים את ידי החתן) מעטרים את הידיים של הזוג המאושר בסרטי משי.

שנסכם?

אם גם אתם עומדים לארגן חינה מרוקאית, ראשית נאחל המון מזל טוב ושנית נציין שרצוי לדבוק במסורת ולאפשר ליודעי דבר לסייע בהגשמת החלום. רק טוב!